Funderar du på att resa nu när livet som student tar en paus över sommaren? Efter en lång termin full av plugg förtjänar du att komma iväg och koppla av innan det är dags för höstterminens alla måsten. Innan resfebern börjar kicka in kan det vara skönt att ha koll på vilka resebolag som har studentrabatter. 

Vi har tittat på de mest prisvärda resorna för dig som studerar. Oavsett om du ska resa långt eller om du tittar på resor till hemstaden. Vi ger dig en lista på resor till studentpris, samt några extra resmål som är billiga och extra vänliga för studentplånboken.

BRA

Med BRA flyger du som är student till studentpris mellan 15 destinationer i Sverige. Resorna är fullt klimatkompenserade och lägger du till 300 kr bidrar du till att resorna flygs med biobränsle.

Pris från 598 kr/enkelresa
Boka din resa online på flygbra.se/student

Tips! I sommar utökar BRA med flygningar till Visby. Nu finns direktflyg från Umeå, Östersund, Sundsvall, Norrköping, Helsingfors och Ängelholm. BRA flyger normalt direkt mellan Visby och Stockholm, Göteborg och Malmö.

Pris från 598 kr/enkel resa.
Boka din resa online på
flygbra.se/student

Viking Line

Med Viking Line reser du som är student med 50% rabatt. Studentpriset gäller för nöjeskryssningar med Viking Cinderella på fredagar och lördagar. Nytt för våren är megashowen The CocoLoco Experience. Se några av Sveriges bästa artister uppträda på scen till halva priset.

Pris från 90 kr/person
Boka din resa online på vikingline.se/student

STA Travel

På STA Travel kan du som student boka billiga flygbiljetter till flera olika resmål. Du reser alltid med studentpris och får större flexibilitet när du bokar. Du får enkelt hjälp med dina resplaner och har kontakt med en resespecialist som hjälper dig med resan.

STA erbjuder allt från backpackingresor till språkresor, upplevelseresor och jorden-runt-resor.

Pris varierar beroende på avreseort och destination.
Boka din resa online på statravel.se

Nordic Invasion

Via Nordic Invasion erbjuder ungdoms- och studentresor till ett billigt pris. De satsar på att du ska få en så bra upplevelse som möjligt. Som student har du mer än 100 rabatterade resor att välja mellan.

Pris varierar beroende på avreseort och destination.
Boka din resa online på nordicinvasion.se

LaPoint

Som student hittar du en mängd studentresor för dig som söker efter sol, vågor och häng med studiekamraterna. Resorna bokas och planeras som en gruppresa.

Välj mellan destinationerna:

  • ERICEIRA, PORTUGAL
  • TAGHAZOUT, MAROCKO
  • STADT, NORGE
  • ESPOSENDE, PORTUGAL

Pris varierar beroende på avreseort och destination.
Boka din resa online på lapoint.se

Kilroy

Med Kilroy kan du jämföra olika flygbiljetter och hitta det bästa möjliga priset. Här kan du hitta billiga studentresor och boka erbjudanden på äventyr, turer och boende.

Pris varierar beroende på avreseort och destination.
Boka din resa online på kilroy.se

Alltid studentpris

Här nedan har vi listat 3 resebolag som alltid erbjuder studentpris eller ungdomsbiljetter.

SAS

Boka din resa online på sas.se

Apollo

Boka din resa online på apollo.se

Destination Gotland

Boka din resa online på destinationgotland.se

Behöver du tips på resmål? Läs vårt blogginlägg om resetips till Berlin här och New York här.