Staden som aldrig sover. USA:s mest folkrika stad. Alla drömmars stad. Det finns ungefär lika många sätt att beskriva New York på som det finns saker att uppleva där. Har du besökt New York är det svårt att inte längta tillbaka.

Ölfantasternas måste är Brooklyn Brewery, som säljer lika många Brooklyn Lager till Sverige som de gör i hemstaden. Boka in ett besök för att uppleva något alldeles unikt.

Besöker du New York på vintern

är det även värt att besöka en av de många takbarer som har öppet. 230 Fifth har öppet året runt och har under vintern uppvärmda igloos där du kan sippa på en varm äppelcider. Om du inte imponeras av utsikten kommer du åtminstone kunna skryta för vännerna att du har druckit drinkar i en igloo på ett tak i New York. Och det bästa – det kostar ingenting i inträde.

Foto: Hanna von Zweigbergk

New York är full av sport

Är du intresserad av sport är det mycket som händer i New York, allt från NHL, MLB, NBA och NFL till golf, tennis och maraton. Biljetterna till en hockey- eller basketmatch i dessa ligor ligger dock på en relativt hög summa. Är du på en budget så går det att få biljetter till New Jersey Devils för 25 dollar styck, men då missar du chansen att få se Henrik Lundqvist spela på hemmaplan i Madison Square Garden.

gratis aktiviteter och sevärdheter

Har du t.ex. ett MetroCard kan du åka linbana över till Roosevelt Island, en tur som tar ungefär 4 minuter. På vägen får du en fin utsikt över Manhattan och när du väl är framme kan du passa på att njuta av den lugna miljön på andra sidan av East River. Det går bra att ta linbanan tillbaka till Manhattan, eller så tar du färjan och upplever New Yorks siluett från båten.

Vill du se frihetsgudinnan går det en gratis färja över till Staten Island varje halvtimme. Du får inte gå iland på Liberty Island, men du får en bra utsikt över statyn även från vattnet.

En annan klassisk sevärdhet är Brooklyn Bridge, som länkar Manhattan till Brooklyn. Ta en frisk promenad över bron för att få en fantastisk utsikt över New Yorks skyline. Promenaden tar ca. 45 min, men lägg till 15 min för alla fotopauser.

Och vad vore en resa till New York utan en fikapaus i Central Park? Den gröna oasen mitt i storstadsdjungeln.