Vi vet alla hur tungt det kan kännas när morgnarna startar med mörker och man kommer hem till mörker. Ganska trist va? Just därför är ljusslingor ett fantastiskt sätt att både ljusa upp sitt kryp-in och öka mysfaktorn, dessutom slipper du oroa dig för risken av brinnande ljus. Här får du 4 tips för hur du kan inkludera ljusslingor i ditt hem.

Kvinna med brunt hår och en grå tröja håller en ljusslinga i sina kupade händer

Det är inte bara med växter, doftljus, mysiga filtar eller fluffiga tofflor man kan sätta guldkant på vardagen. Ljusslingor fungerar minst lika bra när målet är att höja trivselfaktorn hemma. På vilka sätt kan de inkluderas i just din inredning? Fortsätt läs och bli inspirerad!

1. Ljusslingan som dekoration

Du kan rulla ihop ljusslingan antingen på ett prydligt sätt eller slarvigt sätt för att se vilken känsla du vill skapa. Efter det kan du placera ljusslingan i en vas eller en behållare i genomskinligt glas. Voila! Nu har du både en mysig ljuskälla och en snygg dekoration. Denna kan du placera på golvet i hörnet av rummet eller varför inte på vardagsrumsbordet? Vill du istället ha ett mer utspritt ljus, scrolla då ner till nästa tips för att se hur du kan använda ljusslingan på andra sätt.

Svart bakgrund med en tänd stjärnformad ljusslinga placerad i stor glasburk

2. Låt ljusslingan hänga på väggen

Det är när ljusslingan kommer upp på väggen som magin verkligen börjar ta form, men här är det bara fantasin som sätter stopp. Varför inte placera blommor, bilder eller viktiga anteckningar i slingan? Eller placera den bakom skrivbordet för att lysa upp pluggstunden. Det är helt upp till dig!

Flera tända ljusslingor som hänger längs en vägg

3. Vira ljusslingan runt gardinstången

Om du någon gång känner att taklampan eller fönsterlampan lyser för starkt,  är ljusslingan det perfekta mellantinget och gardinstången den perfekta platsen. På så sätt lyser fönstret upp och solljuset känns kanske inte lika långt borta. Skulle gardinstången inte riktigt vara något för dig, då kan nästa tips vara det perfekta tipset för dig!

Mörk bakgrund med ett par kupade händer som sträcker fram ett nyste av tända ljusslingor

4. Låt ljusslingan vara en del av bordsdukningen

Nu när det inte är läge att gå ut och äta på restauranger, kan du istället skapa en riktig brakmiddag hemma. Kanske är det dags att unna dig själv eller att bjuda din sambo på en romantisk middag? Då kan ljusslingan slingra sig över bordet och lysa upp middagen, vilket blir en fin stämningshöjare.

Servis i trä placerad på en grå fuskpälsfilt. Ljusslinga som slingrar sig mellan dukningen och tilltuggen.

 

Med tipsen om hur du inreder studentbostaden med växter kommer ditt hem garanterat få ett uppsving i höstmörkret. Missa inte att Plantagen har både ljusslingor och växter i sitt sortiment.