Nytt år, nya möjligheter. Inkluderar något av dina nyårslöften träning? Isåfall kan den här artikeln vara till hjälp. Här är en guide till 5 av landets populäraste gymkedjor samt några studentgym.

I januarimånad fylls gymmen. Mitt i vågen av nyårsmotivation är det många som tar sig för att köpa det gymkort de länge funderat på. Men det finns många gym och det är allt annat än lätt att veta vilket man ska välja. Här är en guide till några populära gymkedjor, deras priser (och eventuella studentpriser) samt annan relevant information. I slutet listar vi även några populära gym vars fokus ligger mer på att erbjuda träning för studenter.

GYMKEDJOR

Här har vi valt att lyfta fram de kommersiella aktörer med störst geografisk utbredning, för att listan ska komma så många som möjligt till nytta.

NORDIC WELLNESS

Med sina rötter i Göteborg har Nordic Wellness sedan 1997 växt till att bli en av Sveriges största friskvårdskedjor med fler än 130 gym spritt över Sverige. Nordic Wellness strävar mot ett helhetskoncept, som inte bara inkluderar gym och gruppträning utan även utbildade sjukgymnaster, kostrådgivare och instruktörer.

nordicwellness.se

SATS

Med undantag för ett gym i Åre finns SATS endast i Sveriges södra delar. SATS gick 2014 ihop med ELIXIA och är sedan dess Nordens största träningskoncern med drygt 160 anläggningar totalt. En fördel med SATS är att du kan köpa kort som tillåter dig att träna på alla anläggningar. Bor du i Stockholm eller Göteborg som har många SATS-gym kan det vara smidigt.

sats.se

FRISKIS&SVETTIS

Friskis&Svettis är en ideell idrottsförening med mer än 150 separata föreningar. Ett kort på Friskis&Svettis inkluderar vanligtvis bara det gym där du köpt kortet, men på vissa ställen där gymmen ligger geografiskt nära varandra finns det undantag.

friskissvettis.se

FITNESS24SEVEN

Precis som namnet ger sken av så är Fitness24Seven en gymkedja som har öppet dygnet runt. Fitness24Seven växer snabbt och har i skrivande stund 150 gym spritt över fyra länder.

fitness24seven.com

ACTIC

Actic har totalt 160 anläggningar spritt över Sverige, Norge, Finland, Tyskland och Österrike. Den ledande marknaden är Sverige, som har mer än 100 Actic-anläggningar spritt mellan Ystad och Kiruna.

actic.se

STUDENTGYM

Bortsett från ovanstående gymkedjor finns även gym som riktar sig särskilt mot studenter. Dessa är ofta belägna väldigt lämpligt till i förhållande till universitetsområdet. Nedan är exempel på sådana i några av Sveriges större studentstäder.

CAMPUS1477, UPPSALA

Öppet för alla, men riktar sig mot studenter och ligger på universitetsområdet.

campus1477.se

GERDAHALLEN, LUND

Gerdahallen drivs som en stiftelse vid Lunds Universitet. Verksamheten är öppen för alla, men har som huvuduppdrag att erbjuda studenter och universitetsanställda motion i olika former.

gerdahallen.lu.se

IKSU SPORT, UMEÅ

Även IKSU Sport är en anläggning som är öppen för alla, men har tack vare sin campusbaserade geografi lockat mycket studenter genom åren.

iksu.se

CAMPUSGYMMET, ÖREBRO

Campusgymmet är öppet för allmänheten men lockar likt IKSU mycket studenter tack vare dess fördelaktiga placering.

campusgymmet.se