Är du en person som kan spara på ett plagg i år och dagar med förhoppningen om att du en dag ska vakna upp och vilja använda det, men aldrig gör det? Eller har en gammal hallmöbel som du egentligen är trött på? Du är inte ensam! Många av oss sparar på saker som skulle kunna göra bättre nytta i någon annans hem. Det positiva med att rensa i hemmet är att du får plats med nya intressanta föremål och plagg. Därför listar vi de bästa knepen på hur du kan göra något gott för miljön och spara på ditt CSN samtidigt!

1. RENSA, RENSA OCH RENSA!

Det finns väl knappast någon skönare känsla än att få rensa bort det man inte vill ha längre och se hemmet med nya ögon. Att få bort saker du inte behöver längre är lite som att köpa en ny anteckningsbok med orörda sidor. Underbart. 

Det du behöver göra först är att sortera allt i tre olika högar: 

  • En hög för sånt du vill ha kvar.
  • En hög för sånt du vet att du klarar dig utan.
  • En hög för sånt du är osäker på.

Då kommer du få en överblick av vad du faktiskt äger. Det du vet att du vill ha kvar kan du lägga undan direkt så att det inte råkar hamna fel. När du gjort det så har du två högar kvar. Du får fundera över vad du faktiskt kommer använda inom den närmsta framtiden, och vad du egentligen inte behöver. Men glöm inte, målet är att du ska rensa bort så mycket som möjligt!

Nästa steg är att piffa upp det du inte vill ha kvar. Föremål behöver du torka av och kläder behöver tvättas. Kolla även igenom kläderna om det finns hål eller fläckar som inte går bort. Det är viktigt att kläderna är hela och rena till nästa ägare!

Nu finns det en hel hög föremål och kläder som är redo för ett nytt hem. Det som gynnar miljön och samhället är att skänka det, därför är vårt främsta tips att gå in på Myrornas hemsida. Där kan du få information om hur du går tillväga!

2. SPARA PÅ CSN, KÖP SECOND HAND!

Det går inte att komma ifrån att second hand är det mest miljövänliga sättet att handla kläder på och även det billigaste, en riktig win-win! Det positiva är också att du kan få in unika och intressanta plagg i din garderob. Eller varför inte en cool sänglampa från 70-talet. Ett hem kan bli riktigt intressant om inredningen kan kombineras med olika tidsepoker och vintage-föremål. 

Förutom att second hand bidrar gott till miljön, är billigare och har ett intressant utbud är det också väldigt rogivande att strosa runt i en second hand-butik med saker som har olika historier bakom sig. Ta med en kompis som du kan diskutera allt du hittar med eller gå in och djupdyk själv. Oavsett kommer du fynda!

Med WeStudents-appen har du grymma studentrabatter, hos Myrorna får du 50% på en vara! 

Vi har skrivit mer om bra saker du kan göra för miljön!