Vaknade du också upp idag och slogs av det faktum att det här är sista helgen före julafton? Kanske kombineras det dilemmat ytterligare av en något begränsad budget. Lyckligtvis behöver bra julklappar varken vara svåra att hitta eller särskilt dyra.

ALTERNATIV 1 – BILLIGA OCH LÄTTILLGÄNGLIGA JULKLAPPAR

Bra böcker: Oavsett ålder och intresse finns det alltid någon bra bok som passar dina nära och kära.

Sällskapsspel: Sällskapsspel har använts av alla någon gång, av den simpla anledningen att det är kul. De är dessutom lätta att hitta och behöver inte kosta särskilt mycket.

Hud- och hårvårdsprodukter: Fördelen nu i juletider är att många hud- och hårvårdsprodukter dessutom finns att tillgå i ett färdigpaketerat format.

Snygga glas: Snygga glas uppskattas av de flesta. Så länge du väljer bort de mer exklusiva varumärkena så kan du även komma undan för en rimlig summa.

Välgörenhet: Skänk en peng till bättre behövande. Många välgörenhetsorganisationer ger tryckta gåvobevis i en stilig utformning som du kan ge bort till familjen.

ALTERNATIV 2 – VAR JULKLAPPEN SJÄLV

En julklapp behöver inte nödvändigtvis vara köpt för att vara bra. Varför inte erbjuda fysiska tjänster som julklapp? Gör en lista med en eller flera tjänster som mottagaren kan inkassera vid behov.

  • Barnpassning
  • Däckbyte på bilen
  • Komplett städning av hus eller lägenhet
  • Middagslagning
  • Snöskottning eller gräsklippning

Som man brukar säga: Endast fantasin sätter gränserna.