DIN ARBETSDAG. SVERIGES MORGONDAG.

På Regeringskansliet jobbar vi för att regeringen ska kunna styra Sverige och förverkliga sin politik. Det innebär inte bara att vi analyserar olika frågor, utformar lagar, styr myndigheterna och tar fram underlag till olika beslut. Det innebär också att du som arbetar här faktiskt ser till att samhället fungerar i praktiken.

Långt ifrån alla som jobbar hos oss är politiskt tillsatta, tvärtom! Oavsett vilken bakgrund du har så är den viktigaste egenskapen är att du är engagerad och samhällsintresserad.

Regeringskansliet består av 10 departement som alla har olika ansvarsområden och rymmer en mängd olika roller. De flesta är statsvetare, ekonomer eller jurister – men här finns också IT-arkitekter och filmproducenter. Vilken roll du än har hos oss är du med och bidrar till att samhället fungerar, varje dag.

På vår LinkedIn-sida och regeringskansliet.se/jobb kan du läsa mer om hur en jobbvardag hos oss kan se ut.

GÖR DIN HÖGSKOLEPRAKTIK HOS OSS

Medan du studerar kan du ta reda på om ett arbete i Regeringskansliet passar dig, samtidigt som du får en värdefull erfarenhet av statsförvaltningen.

Som praktikant får du en unik möjlighet till inblick i Regeringskansliets uppgifter och processer. Vanligtvis följer du en handläggare i arbetet, med allt vad det innebär, och du får sätta dig in i frågor av varierande karaktär och svårighetsgrad.

Alla departementen, Statsrådsberedningen och Förvaltningsavdelningen tar emot studenter, men hur många och hur ofta varierar stort. Tillträdesdatum, omfattning och längd på praktiken kan också variera, men normalt omfattar praktiken maximalt 20 veckor på heltid under en termin. De flesta praktikplatser annonseras ut under mars månad varje år.

Läs mer och prenumerera på Lediga jobb så får du alla annonser för lediga praktikplatser på mejl.

Vår verksamhet spänner över allt som sker i Sverige

På Regeringskansliet arbetar vi med allt som rör Sverige. Det betyder att vår verksamhet spänner över väldigt många sakområden och många skulle kunna platsa hos oss, utan att de kanske vet om det.

Lär känna departementen, Statsrådsberedningen och Förvaltningsavdelningen, och se var just du skulle trivas bäst på regeringskansliet.se

Skriv uppsats eller gör examensarbete hos oss

De som gör sin högskolepraktik hos oss brukar också skriva uppsats. Möjligheten till examensarbete är begränsad, men har du en idé eller frågeställning som du tror är viktig för Sverige, är du välkommen att kontakta det departement där frågan hör hemma.

Läs mer om vad vi erbjuder studenter och hur du kan planera för en karriär hos oss.